Manier van werken

Project WAUW!

WAUW! Is een project van de vereniging BNNVARA, in samenwerking met Lucia Marthas van Marthas Theatre World, waarbij AZC-kinderen door middel van dans, zang en creativiteit  een extra steuntje in de rug krijgen om hun talenten te ontdekken. Wij hadden het geluk om als enige in Zeeland aan dit project mee te mogen doen. Bij het WAUW!-project draait alles om creativiteit, samenwerken, doorzetten en vooral plezier maken. Dansen en zingen staan centraal. En dat was afgelopen dagen goed te horen op het Tec. Elke ochtend was er een centrale warming-up waarbij de kinderen zeer energiek allerlei danspasjes, een WAUWlied én woorden aan het leren waren; er zat geen leerling op een stoeltje de eerste drie kwartier van de dag. Dit herhaalde zich in het begin van de middag. Tussendoor werden uitnodigingen gemaakt, t-shirts beschilderd, letters versierd, muziekinstrumenten gemaakt en spelletjes gedaan. Dit alles rondom het thema bewegen en gezond eten, wat weer aansluit bij het woordenschatthema van de komende periode. Op de tweede dag hebben de kinderen aan elkaar laten zien en horen wat ze geoefend en geleerd hadden. Prachtige optredens waarbij de kinderen vol trots hun talenten hebben kunnen laten zien, want die waren er zeker! Zingen- en dansenderwijs is niet alleen de taalontwikkeling gestimuleerd, zang en dans bieden ook vrolijkheid en ze verbinden. Het zijn immers talen die iedereen begrijpt. 

 

We leren van en met elkaar. We zijn er voor elkaar. 

Er wordt thematisch gewerkt op het TEC. We zijn gestart met het thema IK. We hebben geleerd over de school, de klas, het huis, de familie, de emoties en het verkeer. We proberen zoveel mogelijk levensecht leren in te zetten. Zo hebben we pannenkoeken gebakken en zijn we naar de winkel geweest om boodschappen te halen. We maken wandelingen om op die manier deel te nemen aan het verkeer. Tijdens de wandelingen benoemen we wat we zien en doen. We gebruiken de geleerde woorden maar leren ook nieuwe woorden. 

Inmiddels is het herfst en dit is dan ook het thema waar we mee gaan starten na de herfstvakantie.

Manier van werken Project WAUW!

Wij zijn er voor elkaar, helpen elkaar, leren van en met elkaar met eenzelfde doel, het leren van de Nederlandse taal. In TEC 3 staan we voor elkaar klaar om samen te leren  op verschillende manieren. Zo werken we op laptops, leren we schrijven, lezen, wereldoriëntatie en zijn we ook vaak creatief bezig voor het leren van de Nederlandse taal.