Thema herfst

Buiten in is het nu echt herfst, maar in TEC 1a ook! We hebben langs het Bolwerk gelopen en kastanjes, eikeltjes en mooie herfstbladeren verzameld. We verkopen die in onze herfstwinkel. In de klas maakten we paddenstoelen van klei, van papier en van cake! Ook hebben we regen en modder gemaakt. Gelukkig hadden we een paraplu, laarzen en een regencape! Met zelfgemaakte pompoensoep warmden we weer op! We zijn nu nog bezig met prachtige herfstschilderijen. We stempelen de woorden die horen bij herfst. En natuurlijk maken we muziek! We zingen over de regen, de spin en de kastanjes. Wat een heerlijk seizoen!

 

 

Thema lente/pasen

In TEC 1 werken we zoveel mogelijk met concreet materiaal. Door ontdekkend en handelend bezig te zijn, leren de kinderen de Nederlandse woorden sneller. Ook zijn ze sneller geneigd te spreken in het Nederlands in een wat ongedwongener activiteit. 

De afgelopen weken hebben we gewerkt rondom het thema Lente/Pasen. We hebben o.a. eieren gebakken, gekookt, geproefd en geverfd. In de school mochten de kinderen de chocolade eieren zoeken die verstopt waren. We hebben ook paaskoekjes gemaakt. We hadden meel, boter en suiker nodig. Toen de koekjes uit de oven kwamen hebben we ze versierd. En daarna lekker smullen! Fijne Pasen allemaal!

Sneeuwpoppen maken! 

Wij werken over thema “winter”. In de kleutergroep proberen we de aangeleerde woorden bij dit thema op zoveel mogelijk verschillende manieren aan te bieden zodat de kinderen de woorden beter begrijpen en de woorden makkelijker onthouden.  Vandaag hebben we gewerkt over de sneeuw! Niets leukers dan zelf een echte sneeuwpop te maken natuurlijk! We hebben een filmpje bekeken waarin we konden zien hoe je een sneeuwpop maakt. Bij de werkles hebben we sneeuwpoppen geplakt en geverfd, ieder op zijn eigen niveau. Na de werkles zongen ze het liedje: “dag meneer de sneeuwman”. de kinderen kennen de woorden die bij de sneeuw horen nu goed De wortel als neus voor de sneeuwpop was wel erg grappig… En lekker! ( Aan het einde van de dag was de neus iets korter geworden…. 🙂  🙂